Duben – měsíc věnovaný naší Zemi

Celý měsíc duben jsme se my – 4. a 5. třída věnovali naší Zemi, protože dne 22. 4. byl Den Země. Pouštěli jsme si videa, jak je znečištěné moře a jaké všelijaké odpadky jsou na různých plážích. Málem jsme neuvěřili, že lidé mohou být tak bezohlední k naší Zemi. Pak jsme si hráli s recyklací. Na počítačích jsme vyhledávali různé užitečné věci, které se dají vyrobit z věcí, které se dají recyklovat. Na papíry jsme si udělali postup, a co k tomu budeme potřebovat. Každý měl suprový výrobek. Ve výtvarné výchově jsme malovali vodu, vzduch, půdu a Zemi. Do malování jsme se měli vžít. A taky jsme se do toho vžili. Malovali jsme jako o život. Potom jsme třídili odpad a zjišťovali, jak dlouho se rozkládá. Je to hrozně zajímavé, jak dlouho se může rozkládat jedna jediná věc.

Na Den Země jsme dělali hodně věcí. Třídili jsme semínka a popisovali jsme je. Pak jsme se učili písničku, která se nám moc líbila. Byla o sopkách na Hawaii. Potom jsme dělali sopku. Potřebovali jsme: sklenici od kečupu, jedlou sodu, jar, vodu, ocet, tácek a těsto. Skleničku jsme si obalili těstem do tvaru sopky a pak jsme do toho dali: 4 lžičky vody, 4 lžičky jaru, 2 lžičky jedlé sody a nakonec jsme nalili ocet. Ještě jsme tam dali barvivo, aby to vypadalo jako láva. Po nalití octu nastala reakce. Výbuch sopky! Šumělo to jako opravdová sopka. Bylo to neuvěřitelné vidět to takhle zblízka.

Tenhle měsíc se mi moc líbil. Mám ráda naší Zemi a tak říkám všem lidem, ať neničí naši Zemi. Doufám, že ji lidi přestanou ničit.

Adriana Melušová, 4. třída

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.