Cesta ke svobodě

U příležitosti stého výročí vzniku samostatného Československa se žáci seznámili (6. a 7. ročník) nebo si připomněli (8. a 9. ročník) události, které k založení prvního společného státu Čechů a Slováků vedly. Formou prezentací, do jejichž tvorby se zapojila různou měrou většina žáků, se tyto události staly jasnější, názornější a pochopitelnější. Celkový dojem umocnilo i zhlédnutí filmové verze románu E. M. Remarqua Na západní frontě klid. Přínos projektového dne žáci zdokumentovali na hlavní nástěnce školy.

 

Myslím si, že tento film je jeden z nejvěrněji představující 1. světovou válku. Ukazuje všechny krutosti, násilí a velikost bitev v 1. světové válce. Příběh je zajímavý, ale přijde mi velice zdlouhavý a v některých sekvencích unavující.

Marek Axenkopf, 9. ročník

Film se mi moc líbil, někdy to bylo až hrozné. Ale uvědomila jsem si to, že můžu být ráda za to, co mám.

Aneta Sedlářová, 7. ročník

Film se mi nelíbil. Bylo to nudné a zdlouhavé. Stejně nakonec všichni umřeli, takže nemělo smysl se na to dívat. Co se týče děje, tak nic moc, třičtvrtě času se tam jenom střílelo a řvalo. Nemocnice střídaly lidi jak ponožky. Mrtvola tam byla každých pět minut. Znovu bych se na to nepodívala, kdybych nemusela.

Lucie Nováková, 9. ročník

Zpracování tohoto filmu se mi líbilo, vypadalo to velmi reálně. Zaujaly mě zbraně, co ve filmu používali. Celkově na mě film působil smutně, uvědomila jsem si, jak hrozné to ve válce muselo být, jak pro muže, kteří bojovali, tak pro ženy s dětmi, které čekaly na to, zda se muži vrátí domů.

Iveta Davčíková, 8. ročník

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.