Deváťáci jako lektoři témat finanční gramotnosti

Žáci deváté třídy si pro mladší ročníky nachystali prezentace o finanční gramotnosti. Pátá třída měla například prezentaci o bankovkách, kterou zpracovaly Karolína Šišláková a Tereza Zapletalová. Prezentace obsahovala různé informace o historii bankovek, jak bankovky vypadají nebo jaká osobnost se na jaké bankovce nachází. Prezentace také obsahovala část, kdy žáci pracovali v týmech na pracovních listech. Se žáky se velice dobře spolupracovalo, jelikož téma už měli probrané a tak to pro ně nebyl žádný problém.

Adriana Melušová

Téma bankovek v 5. ročníku

Naše skupina ve složení R. Koňarik, J. Nagy, J. Juhás a V. Olejník prezentovala ve čtvrté třídě téma finanční gramotnosti zaměřené na možnosti a způsoby plateb, poukázali jsme také na moderní téma kryptoměn a naši lekci zakončili scénkou jak používat bankomat.

Radek Koňarik

Možnosti plateb ve 4. ročníku

Ve třetí třídě jsme prezentovali téma mince a bankovky. Děti pilně pracovaly a plnily všechny úkoly, které jim byly zadány. Prezentaci jsme ukončili poučným videem na téma falšování bankovek.

Tomáš Sýkora

V sedmé třídě jsme prezentovali téma SJEDNÁNÍ PŮJČEK POMOCÍ INTERNETU/TELEFONU. Děti spolupracovaly, dostaly pracovní list a osmisměrku, kterou většina vyplnila správně. Ptali jsme se jich poté na otázky ohledně tématu, abychom zjistili, co je z prezentace zaujalo a co si zapamatovaly.

Soňa Mažárová, Anna Vítková, Vendula Chudějová

V pondělí 26. 6. v 17:00 se v cyklocentru v Šanově konal projekt pro rodiče o finanční gramotnosti připravený žáky deváté třídy s názvem Kavárna finanční gramotnosti. Celkem bylo připravených pět prezentací se zaměřením na dvě hlavní témata vybrána rodiči. Na místě bylo dostupné občerstvení či káva. Všechny prezentace vedli žáci deváté třídy a jejich přednášky doplňovala informacemi paní Ing. Chladová, která se v tomto oboru velice vyzná a tak jsme měli i názor od profesionála. Jsme rádi, že jsme vám mohli poskytnout možnost zjistit něco více o finanční gramotnosti.

Adriana Melušová

Téma pojištění v Kavárně finanční gramotnosti
Téma úvěrů a jejich forem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.