Erasmus+ 2023: Šanov ve Španělsku – 7. den

Zápisky ze dne 21.4. s vámi sdílí žákyně 8. ročníku Jana Kožnarová:

Po probuzení jsme došli na snídani, pak jsme se převlékli do sportovního oblečení a protože jsme dostali za úkol hledat geocashe, vydali jsme se po dvojicích po městě Alcala. Geocashe byly různě schované pod památkami města. Měli jsme najít alespoň 4, ale většina z nás je nebyla schopna za dvě hodiny naleznout. Nejvíc nám dala zabrat keška u zdejší kašny, u které jsme strávili nejvíce času a i tak jsme ji nenašli. Po této aktivitě jsme měli namířeno do parku vzdáleném zhruba 15 km od Alcalá, kde se nacházely miniatury evropských památek – např. Eiffelova věž, Tower Bridge apod. V parku byla také spousta hřišť, občerstvení a míst k odpočinku. Ta jsme také využili – sedli jsme si do stínu na trávu a pozorovali ptáčky, přitom jsme zkoušeli španělské chipsy.

Dále také Sára Konvalinková:

Dnešní den mě velice bavil. Po snídani nám paní učitelky oznámily, že se budeme zdokonalovat v orientaci v mapách, v poznávání místního Alcalá a spolupráci a budeme hledat kešky. Rozdělily nás do skupinek a řekly, jak máme postupovat. Měli jsme na to dvě hodiny. Začali jsme hledat. Byla jsem v týmu s Lukášem a Klárou. Prošli jsme asi 5 nebo 6 míst, ale jen na třech místech jsme našli uložené kešky.

Poté jsme měli chvíli na nachystání se na výlet do Parque Europa. Jeli jsme vlakem a pak přestoupili na autobus. Cesta trvala skoro 50 min. V parku jsme viděli napodobeniny různých památek z různých zemí. Nejvíce se mi líbila Eiffelova věž. U památek jsme se vyfotili. Během procházení jsem se zastavila u zmrzliny, po prohlídce jsme byli s ostatními na hřišti. Dnešek byl moc fajn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.