Erasmus+ 2023: Šanov ve Španělsku – 6. den

Zápisky ze dne 20.4. s vámi sdílí žákyně 8. ročníku Nicol Dulínková:

Hned po snídani jsme vyrazili směrem k nádraží. Měli jsme namířeno do Madridu. Po příjezdu jsme pěšky prošli centrem a dorazili ke královskému paláci Palacio Real de Madrid. Vchod do paláce je chráněný ostrahou a abychom mohli vejít, museli jsme projít bezpečnostní kontrolou. Po vchodu na nádvoří nás čekala asi hodinová prohlídka. K této prohlídce jsme si museli stáhnout aplikaci do mobilu. V paláci bylo hrozně moc nádherných a velikých pokojů, bohužel se tam nesmělo fotit. Při prohlídce nám všem pěkně vyhládlo a vydali jsme se na oběd. Vedle paláce se také nachází katedrála de Santa Maria.

Po obědě a nákupu suvenýrů jsme vyrazili za dalšími památkami této krásné země. Prošli jsme kolem budovy královské opery Teatro Real, dále jsme si pohlédli Sabatiniho zahrady, vyběhli schody k Debod, což je nádherný egyptský chrám, který byl darovaný španělské zemi za pomoc při záplavách. Poté jsme se vrátili na Španělské náměstí, kde jsme si odpočinuli v parku na prolézačkách a skluzavkách.

Po nutné pauze jsme vyrazili zpět. Naše další zastávka byl Primark, který je tu obrovský. Celkem má obchod asi 5 pater plných krásných věcí. Po nákupní pauze jsme spěchali na vlak zpět do Alcalá, odpoledním vlakem jezdí strašně moc lidí.

Po návratu jsme měli vydatnou večeři, dnes to byly těstoviny, maso se zeleninovým salátem a kompot.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.