Kurz přežití

Dne 29. 9. jsme vyrazili přežívat k Hraběcí studánce. Po příchodu do školy jsme byli poučeni – například jak postavit přístřešek z celty nebo jak se značí Morseova abeceda. Poté jsme se sami mohli rozdělit do 5 skupin po 4. Pak jsme vyluštili suroviny v Morseově abecedě a dostali potřebné nádobí a mohli jsme vyrazit.

Po cestě jsme museli plnit úkoly, třeba, že zvolení zástupci museli vyběhnout kopec, nebo jsme si museli sestavit vlastní kompas z listu, jehly a nádoby s vodou. Cesta k Hraběcí studánce nám trvala dvě a půl hodiny.

Po příchodu jsme si vylosovali návody k přístřeškům, rozbalili celty a začali stavět. Všem skupinám se za mě přístřešky moc povedly. Potom jsme přístřešky i svá místa uklidili tak, aby nebylo poznat, že jsme tam kdy byli.

Na řadu přišla příprava a rozdělávání ohně. Vyhrabali jsme díru, kolem které jsme naskládali kameny a do díry jsme dali větvičky, suché listí a kůru. Když tak učinily všechny skupiny, tak jsme ohniště mohli i zapálit. Vyplýtvali jsme sice krabičku a půl zápalek, ale nakonec se to povedlo skoro všem skupinám. Následně jsme ohniště uhasili a uklidili. Poté jsme si šli udělat jídlo. Nakrájeli jsme si svoje suroviny, zabalili jsme je do alobalu a dali jsme je nad ohniště. Po hodině a čtvrt jsme si naše jídla mohli sníst, až na jednu skupinu, té se jídlo neudělalo, tak nebylo poživatelné. Po jídle jsme to tam uklidili a šli jsme domů. Cesta zpět nám trvala hodinu a tři čtvrtě. Přišli jsme ke škole, odevzdali nádobí a věci, které nám paní učitelky daly. A mohli domů. Více fotografií a videí najdete zde.

Magda Zukalová, 7. ročník

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.