Za historickými památkami Prahy

23. května 2023 jsme se vypravili do našeho hlavního města. Do pohodlného autobusu se vešli žáci 6. i 7. třídy a několik žáků 8. třídy. Cesta nám trvala se zastávkou 4 hodiny.
Jelikož jsem v Praze ještě nikdy nebyl, tak jsem byl vážně zvědav, co uvidíme. Od autobusového nádraží Florenc jsme se vydali k Obecnímu domu a Prašnou bránou jsme přes Ungelt prošli kolem Týnského chrámu na Staroměstské náměstí. Prohlédli jsme si dům U Zvonu, pomník Jana Husa, chrám sv. Mikuláše a Staroměstský orloj. Po Karlově ulici jsme se vydali na Karlův most. Cestou jsme ještě odbočili k Betlémské kapli. Ten výhled z Karlova mostu na Vltavu, Pražský hrad, Malou Stranu a vlastně všechno kolem mělo v sobě tolik historie!
Cestou na Pražský hrad jsme stoupali po Nerudově ulici a prohlédli jsme si dům U Dvou slunců, kde bydlel Jan Neruda. Pražský hrad byl moc pěkný, zajímavá byla také výměna stráží. Na Hradě jsme viděli další památky, které byly nádherné, ohromující – zvláště Chrám svatého Víta. Také z Hradu byl krásný výhled na Prahu. Poznali jsme i Národní divadlo, Tančící dům a rozhlednu na Petříně. Viděli jsme toho tolik, že to nejde ani spočítat! Po Starých zámeckých schodech jsme sešli na stanici metra Malostranská a někteří z nás poprvé jeli metrem! Vystoupili jsme na Václavském náměstí, kde jsme měli rozchod.
Opět metrem jsme se vydali k Čechovu mostu. Zde na nás čekalo překvapení v podobě 100 m dlouhé luxusní prosklené lodi, která nás dovezla až k Vyšehradu. Cestou jsme jedli, pili, fotili se, sledovali plavbu i z horní paluby a mohli jsme si znovu prohlížet mnohé památky. Ale i dvouhodinová plavba rychle utekla a čekala nás cesta domů. Zde k nahlédnutí kompletní fotogalerie z výletu.
„Bylo to tam moc a moc pěkné. Myslím si, že se nám to všem líbilo.“

„Výlet do Prahy byl skvělý a budu se tam chtít určitě podívat znovu.“

„Výlet jsem si hodně užil. Praha se mi moc líbila, snad ji navštívím ještě jednou.“

Žáci 6. – 8. ročníku

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.