Když vleky stojí aneb Lyžák trochu jinak

Ve dnech 15. – 20. ledna se vybraní žáci druhého stupně zúčastnili lyžařského výcvikového kurzu ve Skiareálu Grúň v Beskydech. Předpověď počasí nebyla příznivá, přesto v nás žila určitá jiskra naděje, že si děti zalyžují.

Bohužel, vzhledem k počasí a sněhovým podmínkám, se vleky nerozjely celý týden, a tak museli žáci  při výuce lyžování předvést svou skvělou fyzickou kondici. Druhé a třetí družstvo trénovalo lyžařské dovednosti na dojezdu sjezdovky a první družstvo poctivě šlapalo každé dopoledne velkou část kopce, aby si mohli své dovednosti rozšiřovat a zdokonalovat. V odpoledních hodinách jsme podnikali výlety po okolí nebo hráli různé pohybové hry v areálu. Čtvrteční odpoledne se děti vyřádily na snowbobech. Večerní program zahrnoval přednášky o bezpečnosti na lyžích, při turistice v horách, Jak vybrat správně lyžařskou výzbroj a výstroj a teoretickou část výcviku zakončil záchranář Horské služby svou přednáškou. Poslední večer jsme uspořádali turnaj ve stolním tenise, který vyhrál Aleš Šalomon ze šesté třídy.

Přestože jsme neměli úplně ideální podmínky a kolikrát jsme byli všichni unavení, LVK se vydařil a cíl byl splněn – děti si ten týden užily a lyžovat se naučili všichni.

Fotografie z lyžařského kurzu si prohlédněte zde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.