Poznávací zájezd do předvánoční Vídně a na výstavu Harryho Pottera

Celé tři roky trvala nucená pauza, která naší škole znemožňovala pokračovat v tradici návštěv zahraničních vánočních trhů. V prosinci 2022 jsme se konečně dočkali a vyrazili jsme s žáky 2. stupně naší ZŠ do Vídně. Návštěva rakouského hlavního města se nesla v předvánoční atmosféře, navštívili jsme vánoční trhy v Schönbrunnu i na náměstí Rathausplatz, žáci si procvičili slovní zásobu i fráze, když si objednávali místní speciality i vánoční punče, když si kupovali suvenýry či vstupenky na atrakce. Zároveň jsme se během procházky historickou částí Vídně mohli nejen ponaučit, ale i kochat nádhernou vánoční výzdobou.
Součástí této zahraniční exkurze byla také návštěva výstavy věnované čarodějnickému učni Harrymu Potterovi. Tyto romány o dobrodružství mladého kouzelníka a jeho přátelích zaujímají nezastupitelné místo ve fantasy literatuře, před návštěvou výstavy jim byl věnován prostor jak v hodinách literatury, tak v hodinách cizích jazyků. A přestože nebyli všichni zúčastnění extrémními fanoušky série o Harrym Potterovi, precizní příprava výstavy uchvátila celý náš zájezd.
Všichni se těšíme na příští rok, kdy budeme v naší tradici exkurzí a návštěv vánočních trhů určitě pokračovat 😊. Pro více fotografií klikněte SEM.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.