Za kulturou…

Ve čtvrtek 16. 9. 2021 jsme se tentokrát nevydali do divadla, ale Divadélko pro školy z Hradce Králové zavítalo k nám.  Díky minimálním technickým nárokům herců se mohla představení konat ve sportovní hale. Přijeli k nám herci, režiséři a autoři divadelních pořadů Vít Troníček a Michal Moravec. Pro mladší žáky zahráli loutkoherecké představení Africkou pohádku aneb Podivuhodná dobrodružství doktora Holuba. Postava cestovatele a dobrodruha Emila Holuba je ve třech veselých příbězích seznámila s Afrikou. Navázala představení Legenda V + W aneb příběh Osvobozeného divadla. Starší žáci se měli možnost zprostředkovaně setkat se  slavnou hereckou dvojicí mistrů českého humoru Jiřím Voskovcem a Janem Werichem a s ukázkami z jejich divadelních her. Nechyběly ani známé písničky Osvobozeného divadla.

Představení měla spád, byla plná legrace, písniček i překvapení. Od kolegů jsem na ně slyšela jen chválu.  A jak se divadelní představení líbilo našim nejstarším žákům?

Herci dokázali skvěle improvizovat a předvedli parádní divadelní výkon plný humoru. (Eliášová, IX. třída)

Myslím, že se nám divadlo všem líbilo. Nadaní herci dokázali rozesmát nejen žáky, ale i učitele. (Vašut, IX. třída)

Divadlo vypadalo na první pohled dobře, ale ze začátku mi připadalo nudné. V průběhu hry začali herci zapojovat i publikum. Bylo to super! Byli vtipní a milí. (Weiser, IX. třída)

Divadlo bylo vtipné i naučné, herci dokonce spolupracovali s publikem. V představení jsme viděli lásku, nevydařený boj i popravu. Představení se mi líbilo a co jsem viděla, tak se smáli žáci i učitelé. (Mašková, IX. třída)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.