Změny v distanční výuce na II. stupni od 2. listopadu 2020

Milí žáci, vážení rodiče,

protože se nám bohužel z důvodu prodloužení nouzového stavu prodloužilo i uzavření základních škol a to momentálně asi na neurčito, bude naše škola pokračovat v distanční výuce a to podle následujícího scénáře:

  1. po přihlášení na ŠkoluOnline naleznou jak žáci, tak i rodiče na svých profilech nový rozvrh hodin, který vychází z nutnosti vytvoření určitých stálých bloků pro dané předměty. Tyto bloky jsou většinou 90minutové (některé i 45minutové) a to z toho důvodu, že v jejich rámci může probíhat online hodina.
  2. Všechny distanční aktivity (online hodiny nebo zadaná práce pro žáky) bude již probíhat jednotně a to prostřednictvím aplikace MS TEAMS. Je tedy nezbytně nutné, aby se všichni žáci dokázali přihlásit pod svými přihlašovacími údaji do systému Office365 a zde si otevřeli aplikaci MS Teams a naučili se v ní pracovat.
  3. Protože je účast (a také vypracování zadaných prací) nyní pro všechny POVINNÁ, budou vyučující zaznamenávat účast žáků na online hodinách a pochopitelně i hodnotit zadané práce.
  4. Plánovaný blok předmětu může být veden synchronně – vyučující si PŘEDEM naplánuje s žáky online setkání a nebo asynchronně (vyučující v rámci svého bloku zadá žákům práci a oni na ní v této době pracují).
  5. Je tedy vhodné průběžně sledovat web ŠkolyOnline – zde bude vždy k dispozici aktuální rozvrh. Prostřednictvím ŠkolyOnline bude probíhat také komunikace mezi žáky/rodiči a vyučujícími. 
  6. Rodiče jsou také povinni omlouvat své děti z výuky a to úplně stejně, jak byli zvyklí z výuky prezenční, využije se tedy možnost omlouvání přes ŠkoluOnline.
  7. Plánované online bloky jednotlivých předmětů mohou žáci sledovat také prostřednictvím aplikace TEAMS, do které jim bude chodit jednak oznámení o plánované online schůzce a nebo po kliknutí na kalendář v rámci TEAMSů uvidí přehledně všechny online schůzky i na tomto místě.
  8. V případě technických problémů kontaktujte buďto vyučujícího daného předmětu/bloku a nebo p. uč. Wolfa (prostřednictvím ŠkolyOnline nebo přes email: wolfjo@zssanov.cz

Doufejme, že bude distanční výuka v rámci těchto vpravdě „provizorních výukových možností“ probíhat co nejméně komplikovaně a především, že brzy skončí a budeme se jak my, pedagogové, tak i žáci moci opět vrátit ke své běžné „normální“ práci.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.