Návštěva Hvězdárny a planetária Brno

Ve čtvrtek 9. 1. jsme jeli do planetária, byli jsme v takové bouli, kde nám promítali planety. Projeli jsme Sluneční soustavou, o které jsme se právě učili. Přítomna byla i Česká televize, která nás natáčela. Potom jsme se těšili do Vaňkovky, kde jsme měli hodinu rozchod. Než jsme tam přišli, paní učitelka nám jen z dálky ukázala Chrám sv. Petra a hrad Špilberk. Po hodině jsme se sešli u takového kruhu, kde jsme měli sraz. Pak už jsme jenom došli na nádraží a jelo se bohužel domů. Mně osobně se to líbilo a myslím, že i všem ostatním, kteří tam se mnou byli. Nebyl to jen výlet, bylo to v zájmu přírodovědy. Děkuju, paní učitelko.

Barbora Maisová

Zde několik fotek z návštěvy planetária.

Výlet se mi hodně líbil, jak jsme šli do Vaňkovky a taky v planetáriu, kde jsme se dívali na dokument a vypadalo to, jakoby jsme tam opravdu byli. Výlet se mi líbil a dali jsme si ve Vaňkovce oběd.

Lukáš Tománek

Dne 9. 1. 2020 jsme jeli do planetária  a promítali nám západ Slunce, hvězdy a ukazovali hodně zblízka planety. Mně to připadalo, jako kdybychom byli doopravdy ve vesmíru. Až to skončilo, šli jsme do nákupního centra Vaňkovky. Měli jsme rozchod přesně uprostřed Vaňkovky. Mohli jsme si koupit, co jsme chtěli. Já jsem si koupila Mc. Donald a černou mikinu, měli jsme ji s Káťou stejnou. Rychle jsme s Jáňou a Káťou procházely obchody, abychom jich co nejvíce stihly, ale čas strašně rychle ubýval. Uběhlo padesát minut a začali jsme se scházet. Tenhle výlet se mi strašně líbil. Moc mě to bavilo.

Nicol Dulínková

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.