3. ročník Šanovského pětiboje

Zveme Vás na 3. ročník již tradičního meziškolního závodu v atletice Šanovský pětiboj v rámci projektového dne Sportem proti nudě, který se uskuteční 11. června na atletickém hřišti v Šanově.

Akce je určena pro žáky 2. stupně ZŠ, kteří jsou rozděleni do 4 kategorií: Kategorie III (mladší žáci), Kategorie III (mladší žákyně), Kategorie IV (starší žáci), Kategorie IV (starší žákyně).

Disciplíny pro kategorii IV (ročníky narození (2005, 2004, 2003 – 8. a 9. třída):

Starší žáci: 60 m, 1500 m, skok daleký, skok vysoký, vrh koulí 4 kg.

Starší žákyně: 60 m, 800 m, skok daleký, skok vysoký, vrh koulí 3 kg.

Disciplíny pro kategorii III (ročníky narození 2007, 2006, 2005 – 6. a 7. třída):

Mladší žáci: 60 m, 1000 m, skok daleký, skok vysoký, hod míčkem.

Mladší žákyně: 60 m, 600 m, skok daleký, skok vysoký, hod míčkem.

Disciplíny jsou vybrány v souladu s propozicemi atletického svazu. Mladší žáci mohou startovat v kategorii starších, vždy ale pouze v jedné kategorii.

Sportovně-technické pokyny: Závodí se dle pravidel atletiky a těchto propozic. Závodníci / závodnice mají ve skoku dalekém, vrhu koulí a hodu kriketovým míčkem 3 soutěžní pokusy. Ve skoku vysokém se zvyšuje po 5 centimetrech. Doklady pro start: soupisky družstev. Soupiska obsahuje příjmení, jméno, rok narození a třídu všech závodníků. Za zdravotní způsobilost startujících závodníků ručí škola.

Každá škola může vyslat maximálně 2 chlapce a 2 dívky v dané věkové kategorii (celkem tedy maximálně 8 závodníků z každé školy), není nutné obsadit všechny kategorie.

Každý závodník musí absolvovat všech 5 disciplín, za každou obdrží daný počet bodů dle atletických tabulek. Vítězí závodník s nejvyšším počtem získaných bodů, hodnoceni budou jednotliví závodníci.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.