Noc s Andersenem

Dne 29. 3. jsme skoro všichni žáci 1. stupně přespali ve škole. Paní učitelky nás totiž přihlásily do 19. ročníku Noci s Andersenem.

Na naší škole tato akce proběhla poprvé. Program byl velice bohatý. První soutěž proběhla v týmech. Princip byl jednoduchý. Chodili jsme po jednotlivých stanovištích a podle ilustrací jsme určovali název pohádek H. Ch. Andersena. Skládali jsme pohádková puzzle, luštili křížovky, osmisměrky, přiřazovali jsme k sobě pohádkové dvojice. Z barevných písmen ukrytých v ilustracích jsme nakonec složili skrytý název poslední pohádky – O dívce, která šlápla na chléb.

Tuto nám paní učitelky po večeři pustily. Někteří z nás při pohádce usnuli. Ti, kterým se ale ještě nechtělo spát, se vydali po tajemných setmělých školních chodbách za další pohádkou, kterou museli poskládat podle očíslovaných karet s ilustracemi a příběhem. Byla to skutečně pohádková noc.

Ráno na nás čekal teplý čaj, croissant a jablko. Jako upomínku na tuto Andersenovu noc jsme si všichni odnesli pěkné pexeso a pohlednici z nakladatelství Albatros. Potom už jsme si jen sbalili spacáky, karimatky a v 8 hodin si nás rozebrali naši rodiče. Byla to krásná akce, všem se líbila. Dáváme 5 hvězdiček.

Zde si prohlédněte fotky z akce.

Za všechny nocležníky žáci 4. a 5. třídy

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.