Vánoce ve světě

Středa 12. 12. se už i v naší škole nesla v duchu přicházejících vánočních svátků. Žáci IX. třídy ve spolupráci se svými mladšími spolužáky připravili pro své rodiče, babičky, dědy a další, kteří zavítali do kulturního domu, podvečerní akci s názvem Vánoce ve světě.

Ti, kteří se rozhodli strávit tento čas zhlédnutím nabitého kulturního programu žáků základní školy, se mohli také seznámit s vánočními tradicemi nejen u nás, ale i v dalších zemích světa. Součástí představení jednotlivých zemí byla i malá ochutnávka jejich tradičních jídel. K dostání bylo i další občerstvení připravené žáky naší školy, a to jednohubky, dětský punč nebo tradiční frgály. Návštěvníci si mohli také zakoupit zdobenou čokoládu, kterou na tuto akci připravili žáci z nově vzniklé školní firmy s názvem „Čokoládové pohlazení“.

Během kulturního programu se na podiu vystřídalo mnoho žáků. Žáci 1. stupně pod vedením paní učitelky Ingerlové předvedli pásmo vánočních básní doplněné o hru na zobcové flétny. Tento hudební blok doplnil i žákovský sbor vedený p. učitelem Wolfem, který ještě více umocnil atmosféru vánočními písněmi. Vystoupil i žák 7. ročníku David Růžička, který určitě oslovil publikum svou hrou na kytaru. Několik žáků prvního stupně společně s paní učitelkou Dojčarovou zase zahrálo tradiční vánoční koledy netradičně na ukulele. Návštěvníci mohli zhlédnout i dvě taneční představení v podání dívek z 1. stupně, a to pod vedením Barbory Tománkové, žákyně IX. třídy. Vyvrcholením celého kulturního programu bylo parkourové vystoupení chlapců 7. – 9. ročníku, kteří tvoří skupinu Freeboys a předvedli mnoho parkourových skoků a salt. Na závěr zazpívaly Aneta Růžičková a Kristýna Blechová píseň, kterou se rozloučily s publikem a popřály všem krásné a pohodové prožití vánočních svátků.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.