Erasmus+ 2023: Šanov ve Španělsku – 5. den

Dnes je 19.4. a my jsme potřebovali odpočinek, a proto dnešní díl online deníku píší paní učitelky. Po náročných dnech plných cestování, objevování a poznávání měst Alcalá de Henáres a Madridu jsme pro dnešek naplánovaly aktivity, které rozvíjely kreativitu, týmovou spolupráci a komunikaci. Žáci měli celkem tři úkoly: zachránit vejce, přenést okolní krásu na papír a natočit cestovního průvodce v angličtině.

Začali jsme hned po snídani aktivitou „Zachraň vejce“. Žáci byli náhodně rozděleni do pěti týmů a každý z nich měl za úkol zachránit vejce před rozbitím při pádu z výšky cca 3 metry. K záchraně mohli použít papír, lepící pásku, provázek, lepidlo a igelitový sáček. Poté, co jsme vysvětlily pravidla, mohli žáci na svém projektu pracovat 2 hodiny. Po uplynutí této doby nastal čas otestovat jejich vynálezy a zjistit, komu se podaří vejce zachránit. Z 5 týmů byly pouze 2 neúspěšné. Vítězové vybírali místo, kde budeme dnes obědvat.

Po obědě a polední pauze nastal čas na druhou aktivitu. Žáci měli za úkol vyobrazit okolní krásu na papír. Výsledné výtvory jsme společně ohodnotili, většině žákům se práce velmi povedly.

Poslední aktivita spočívala v natočení videa v rozsahu 4 minut, na kterém znázorní krásy a zajímavá místa zde v Alcalá a okomentují je v anglickém jazyce. Společně pak proběhlo promítání jejich prací a hodnocení.

Po večeři pomažeme všichni pěkně do postýlek, protože nás zítra čeká další náročný den v Madridu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..