Erasmus+ 2023: Šanov ve Španělsku – 4. den

V rámci prvního projektu Erasmus+ aktuálně realizujeme skupinovou mobilitu žáků.

Zážitky ze dne 18.4. popsala žákyně 9. ročníku Tereza Zapletalová:

Náš den začal v sedm hodin ráno, ale já jsem se z postele dostala až kolem 7:45. Hned potom, co jsem se oblékla a zabalila si věci do batohu, tak jsem společně s ostatními z pokoje vyrazila na snídani. Na snídani jsem si dala taštičku plněnou čokoládou a byla výborná.

Hned po snídani jsme vyrazili na vlakové nádraží, odkud jsme jeli do Madridu. Bylo zajímavé vidět, jakým způsobem tu fungují turnikety. Cesta trvala skoro hodinu. Po příjezdu do města jsme se vydali pěšky k fotbalovému stadionu – ten byl zajímavý nejen zvenku, ale i zevnitř. Protože jsme měli zaplacenou prohlídku, viděli jsem dresy, poháry, míče, se kterými se odehrály zápasy, bylo zajímavé vidět to vše naživo. Myslela jsem si, že jsou menší.

Po prohlídce jsme šli na oběd, zastavili jsme se v „Taco bell“, myslím, že v Česku ani jeden není, bylo fajn ochutnat něco nového.

Po obědě jsme se vydali na 4 kilometrovou procházku městem. Zastavili jsme se u výstavy moderního umění, archeologického národního muzea a nakonec u brány Puerta de Alcala. Ta se ale bohužel rekonstruovala. Nakonec jsme dorazili do parku el Retiro, tady jsme měli hodinový odpočinek, mohli jsme si odpočinout v trávě, koupit si zmrzlinu. Pak jsme se vydali na společnou procházku parkem, zastavili se u skleněného paláce, fontány a poslouchali místní umělce. Pak jsme se vydali zpět na nádraží a jeli vlakem do našeho města. Dnešní den byl náročný, ale moc jsem si ho užila.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..