Erasmus+ 2023: Šanov ve Španělsku – den 8.

Zážitky ze dne 22.4. vám přínáším za naši celou skupinu já, Lenka Čermáková:

O snídani asi není potřeba pořád dokola mluvit, tak přejdu na to důležité. Ráno pršelo a my jsme měli jeden důležitý úkol, vyprat špinavé prádlo v blízké prádelně. Díky bohu jsme to stihli dopoledne a žáci se naučili na příklad třídit prádlo, jakou teplotu zvolit, obsloužit pračku apod. Jejich počánání v prádelně jsme samozřejmě sdílely s rodiči. Po této vydařené akci jsme šli všichni na oběd. Po něm, již klasicky, hodinová pauza a následovaly úkoly, na rozvoj práce v týmu a kreativitu. Prvním úkolem bylo sestavit bezpilotní letoun, k jehož stavbě mohli žáci využít jen papír, provázek a přírodní materiály. Letoun, který doletěl nejdál, vyhrál. Odměnou byly sladkosti, které vyhrál tým Vláďa, Terka a Klára.

Po krátké přestávce začal druhý úkol. Žáci měli postavit co nejvyšší věž ze špaget a „marschmellownů“. I když tento nápad není náš originál, velmi žáky bavil a bavil i kolemjdoucí, kteří si naše týmy neustále fotili. Po hodině práce stály v parku věže a některé byly velmi vysoké.  Vítězná věž měřila něco přes metr a byla postavená Milanem, Adrianou a Adélkou.

V době, kdy žáci plnili druhý úkol, se jejich spolužáci, společně s paní učitelkou Kulovou přepravovali na zápas Real Madrid – Celta, který začínal ve 21:00. Jak se jim zápas líbil a jaké mají zážitky se dozvíte v dalším příspěvku, který zveřejníme, hned, jak se vyspí a nasnídají a vše nám povykládají.

Dnešní večer byl poslední, který tráví naši žáci společně v hostelu Complutum a již tradiční proslov před večeří jsem tentokrát měla já, Lenka Čermáková. Poděkovala jsem jim, pochválila je, malinko pokárala za některé „puberťácké“ komplikace a popřála jim dobrou chuť. Večeři jsme si vychutnali. Je třeba dodat, že Španělé jí velké množství jídla, a tudíž je velká pravděpodobnost, že přijedeme o pár kilo těžší. První chod byly rybí lasagne se salátem, druhý byl hovězí steak a hranolky následovaný dezertem, kterým byl jogurtový zákusek s medem.

Zítra se zde v Alcalá de Henáres slaví Den knihy, který bude zakončený předáním ceny Miguela de Cervantese za literaturu v pondělí. Tuto cenu přijede předat do auly místní univerzity Král Philip a Královna Letizie.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..