Návštěva knihovny a historického města Znojma

Novinky knihovny ve Znojmě

Ve dnech 28. 3. a 4. 4. jsem s žáky 6. a 7. ročníku navštívila knihovnu ve Znojmě. Žáci 6. ročníku už jsou čtenáři knihovny a po Velikonocích všichni obdrží čtenářský průkaz a budou mít možnost si půjčovat zdarma i e-knihy. Žákům 7. ročníku registraci v knihovně vyřizuji a věřím, že se přidají i žáci ročníku. Děkuji všem zákonným zástupcům za vstřícný přístup a spolupráci. A ještě jedna novinka. Městská knihovna ve Znojmě nabízí čtenářům novou službu – výdejní box na knihy, ve kterém si může čtenář s platnou registrací vyzvednout předem objednané knihy, časopisy i společenské hry. Box je umístěn ve spodní části autobusového nádraží ve Znojmě a je k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Objednávky lze zadat několika způsoby: na tel 515 224 346, e-mailem (vydejknih@knihovnazn.cz) nebo v knihovním systému přímo v online katalogu jako službu Získat – Odlož do boxu. Vše bude ve výdejním boxu připraveno do 2 – 5 dní od chvíle objednání. Více fotografií najdete zde.

Mgr. Renata Frková

Návštěva knihovny a historického města Znojma

28. 3. 2023 jsme navštívili město Znojmo. V knihovně jsme se dozvěděli, jak vyhledávat knihy a půjčovat si e-knihy. Poté jsme měli chvíli čas prohlédnout si knihovnu a do knížek se i začíst. Když jsme vyšli z knihovny, dostali jsme se na ulici Obrokovou, kde nám paní učitelka řekla informace o nejbližších památkách a kostele na náměstí. Následně jsme dostali půlhodinový rozchod a mohli jsme si koupit jídlo a navštívit knihkupectví. V 11 hodin jsme společně prošli Starým městem a obešli jsme historické hradby města. Paní učitelka nám dávala po cestě spoustu informací o památkách. Vyšlápli jsme si také ne zrovna málo kopců, ale bylo to super. Najednou bylo hodně hodin, a tak jsme se vydali vlakem domů.

Ema Hauerlandová, 7. třída

Návštěva knihovny a znojemského podzemí

4. 4. 2023 jsme s paní učitelkou Frkovou a Taušovou jeli do Znojma. V 7:15 h byl sraz na vlakovém nádraží. Kolem 8:00 h jsme už byli v městské knihovně, kde nám paní knihovnice ukázala různá oddělení a vysvětlila nám, jak si můžeme vyhledávat knihy a půjčovat e-knihy. Jednu knížku jsem si vybrala. V 10 h jsme už byli ve znojemském podzemí. Bylo tam docela teplo, 13 stupňů. Podzemí má 27 km chodeb a stavělo se 360 let. Byli tam vystaveni skřeti, rytíři, trollové, kostry i netopýři. Průvodce nás zavedl do bludiště a měli jsme najít východ. Najednou všechno zhaslo. Východ jsme nakonec našli a vydali se na prohlídku Starého města. Viděli jsme kostel svatého Mikuláše, hrad a rotundu. Po cestě zpět jsme se ještě zastavili v knihovně pro vybrané knihy a čtenářské kartičky. A potom jsme se vlakem vrátili domů.

Eliška Chudějová, Natálie Gardoňová, 6. třída

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..