Den občanské iniciativy

Začátek školního roku nepředstavuje pro žáky pouze nový začátek ve vyšším ročníku a školní povinnosti a úkoly, ale zároveň mohou trávit čas se svými vrstevníky, přáteli, sdílet své zkušenosti, zážitky, poznávat nové kamarády a kamarádky.

Začátek nového školního roku je na naší škole spjat i se znovuobnovením činnosti Školního parlamentu. I tam navazují naši žáci nová přátelství, vzájemně se učí, pomáhají si, stávají se zodpovědnými občany. A tak jako do Parlamentu ČR bylo nutné i do toho našeho zvolit příslušné členy – zástupce jednotlivých tříd.

Při této příležitosti vznikl projekt Den občanské iniciativy, kdy žáci pomocí výstřižků z novin a časopisů, hesel a obrázků vytvářeli postavu ztělesňující ideálního „parlamenťáka“. Jednotlivé skupiny žáků vytvářely osobu s těmi nejlepšími vlastnostmi, které by takový zástupce měl mít. Na základě těchto kritérií byli vybráni potencionální kandidáti, z nichž demokratickými volbami vzešli ti nejlepší.

Dne 29. září 2022 pak proběhla slavnostní ceremonie, kdy byli zvolení zástupci oficiálně uvedeni do svých funkcí (zde fotografie ze slavnostního uvedení). Celá škola se tak těší na spoustu nových nápadů, podnětů a akcí, na kterých se Školní parlament bude podílet. Zde najdete kompletní fotogalerii z akce.

Bc. Jarmila Kulová

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..