Zelená planeta

V pondělí 10. května po velmi dlouhé době distanční výuky nastoupili někteří žáci druhého stupně konečně do školy a mohli se tak zúčastnit prezenční výuky. A protože jsme tak trochu přišli o oslavu Dne Země, u jejíž příležitosti se na naší škole konají pravidelně nejrůznější aktivity zaměřené na ochranu naší planety, rozhodli jsme se se sedmáky oslavit tento den speciálním způsobem – zorganizovali jsme týmovou hru s názvem Zelená planeta. Protože byl tento den téměř letní a teploty se blížily třicítce, vyrazili jsme do přírody a nakonec pro pořádání hry zvolili prostředí hrabětické Kalvárie.

Hra se odehrávala v pěti týmech a žáci si při ní prověřili a vyzkoušeli nejrůznější schopnosti a dovednosti (koordinovanou práci v týmu včetně jeho vedení a rozdělení rolí, schopnost logického a algoritmického myšlení, znalosti environmentální výchovy, schopnost myslet v globálních souvislostech, naslouchat názorům druhých a domluvit se na konečném řešení, řešit problémové situace, aj.)

Cílem hry bylo získat co nejvyšší počet zelených žetonů a zasadit se tak o utváření zdravé (zelené) planety. Komplikací ve hře pak byly žetony modré a především červené (např. chemička, uhelná elektrárna, apod.), které představovaly hrozby a nebezpečí pro správné fungování naší Země.

Všechny týmy je potřeba pochválit, snaha rozhodně nechyběla ani jednomu z pěti, fungovala jak koordinace, tak i schopnost řešit úkoly v časovém limitu. Ale protože má nakonec každá hra svého vítěze, musím vyzdvihnout tým vítězný ve složení Nikolas Nerada (kapitán), Vláďa Bárta, Pavel Řičica a Luboš Skybík! GRATULACE! 🙂

Zde kompletní fotogalerie z naší hry.

Mgr. Josef Wolf, DiS.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..