Informace k domácí výuce žáků 2. stupně

Vážení rodiče a zákonní zástupci,
v souvislosti s přetrvávajícím mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví a prodloužením nouzového stavu v České republice není stále zřejmé, kdy bude opět umožněna osobní přítomnost žáků na základním vzdělávání ve školách. Vyhodnocovali jsme naši práci se žáky formou online výuky v uplynulých dvou týdnech a snažili jsme se najít optimální způsob práce tak, aby vyhovoval všem zúčastněným.
Víme, že je to pro všechny nelehké období, mnozí z Vás chodí do práce a řeší důležitější záležitosti. Věřte, že není naším záměrem zahltit Vás dalšími úkoly. Žáci by měli zvládnout domácí výuku sami, prosíme Vás tímto pouze o dohled nad tím, že žáci úkoly plní. V minulých dvou týdnech jsme se přesvědčili, že většina žáků je schopná pracovat samostatně a zodpovědně. Věříme, že se nám společně s Vaší pomocí podaří udržet žáky v tomto pracovním tempu a že pro všechny bude návrat do školy mnohem snadnější.
Po zhodnocení zkušeností a zvážení všech možností jsme se rozhodli zadávat domácí práci žákům v jednotlivých profilových předmětech pouze jednou týdně. Věříme, že tento přístup bude pro žáky příznivější, jelikož budou mít možnost sami si naplánovat a rozvrhnout čas, který budou svému vzdělávání v jednotlivých předmětech věnovat.
Jejich práce bude také hodnocena pomocí systému bodového hodnocení; žáci i jejich zákonní zástupci tedy v hodnocení žáků v jednotlivých předmětech v systému iškola uvidí, jak úspěšná je jejich práce.
Bude tedy zřejmé, kdo zadanou práci neplní (v hodnocení domácího úkolu nebo testu bude 0 bodů s poznámkou, že práce nebyla odevzdaná).
Tato změna se týká online výuky žáků 2. stupně, výuka žáků 1. stupně bude probíhat stávajícím způsobem.
V případě jakéhokoliv problému, ať už studijního či technického, se kdykoliv obraťte na vyučující prostřednictvím emailu iškoly. Emailové adresy vyučujících jsou uvedeny na stránkách školy zde: https://www.zssanov.cz/?page_id=31

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..