Vánoční Drážďany

V pátek 14. 12. jsme se vydali na již tradiční výlet na vánoční trhy, tentokrát však netradičně do německých Drážďan. Jelikož všechny čekala dlouhá cesta, vyjeli jsme už po čtvrté hodině ranní. Do Drážďan jsme tak dorazili včas a mohli jsme spatřit nejvýznamnější památky této saské metropole. Navštívili jsme známé muzeum hygieny se stálou výstavou „Člověk a jeho dobrodružství“, kde jsme si prohlédli sedm tematických sálů z různých oblastí lidského života s historickými i moderními exponáty, mediálními stanovišti a interaktivními prvky.

Poté jsme se přesunuli k Brühlským terasám s krásným výhledem na Labe a pokračovali jsme dále procházkou městem až k drážďanské raritě – nástěnnému obrazu složenému z porcelánových kousků s názvem Fürstenzug (Knížecí průvod), který je největším svého druhu na světě.

Zavítali jsme také na prohlídku světoznámého muzea nacházejícího se v areálu renesančního Rezidenčního zámku (Residenzschloss) s největší klenotnicí v Evropě.

Navštívili jsme i  katedrálu Hofkirche a dále jsme se vydali na náměstí Theaterplatz se Samperovou operou a ke galerii Zwinger. Žáci mohli zavítat do Obrazárny starých mistrů či do Matematicko-fyzikálního salonu se sbírkou věnovanou historickým přístrojům na měření fyzikálních veličin či sbírkou geodetických přístrojů, historických map, astronomických optických přístrojů a map oblohy a hvězd.

Na závěr jsme zavítali na vánoční trhy Striezelmarkt, jejichž historie sahá až do roku 1434 a jejichž centrem je náměstí Altmarkt.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..