Přednáška pro rodiče – Bezpečně v kyberprostoru

Víte, co je kyberprostor? To je virtuální prostředí na internetu, které nemá hranice a je anonymní. Je to prostor, kde  Vaše děti tráví spoustu času a jsou velmi aktivní – navštěvují sociální sítě, hrají online hry a vyvíjí další činnosti. Číhá zde na ně nebezpečí, protože bývají často důvěřivé, otevřené a neuvědomují si většinou rizika s tím spojená – jako například zneužívání nebo ubližování přes internet. Víte, jak své děti před těmito riziky ochránit?

V dnešní moderní době lidé přes internet řeší spoustu věcí – nakupují, vedou bankovní transakce, tráví čas na sociálních sítích, seznamují se, mailují. Díky tomu je velká část trestných činů páchána v tomto prostředí. Umíte se v něm pohybovat bezpečně? Chráníte si správně svá hesla? Víte, jak nenaletět podvodným e-shopům? Víte, co je fishing? Chcete vědět, jak zabránit únikům Vašich dat a informací o Vás?

Tyto a mnohé další otázky Vám může zodpovědět dne 17. 4. 2018 od 17:00 v naší škole odborník na prevenci v této oblasti, vrchní komisař kpt. Mgr. Roman Mráka z oddělení kybernetické kriminality v Brně, který se denně setkává s trestnými činy páchanými přes internet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.