Do Brna za poznáním

Dne 8. 6. 2023 jsme se ještě s 9. třídou vydali do našeho krajského města. Nejprve jsme prošli kolem Janáčkovo divadla a prohlédli si zajímavé sochy před budovou Správního soudu, a potom jsme kolem kostela sv. Jakuba zamířili na náměstí Svobody. Tady jsme se rozdělili.

My osmáci jsme nejprve vyrazili na hrad Špilberk a v exteriéru hradu jsme si zahráli pátrací hru Poznej Špilberk. Luštili jsme zašifrovaná hesla a postupně odhalili 5 osudových kapitol příběhu hradu Špilberku. Dozvěděli jsme se, jak se Špilberk proměňoval a k čemu sloužil. Na konci hry čekala úspěšné luštitele v truhle u pokladny hradu odměna. Poté jsme prošli kolem Petrova, další brněnské dominanty, a přes Zelný trh jsme se kolem Staré radnice dostali zpět na náměstí Svobody. Na ulici Kobližná nás čekala další část programu, návštěva Mahenovy knihovny, která byla nedávno uvnitř upravena a zmodernizována.

Žáci 9. ročníku měli stejný program, ale začali ho v knihovně. Po jeho skončení jsme měli všichni na náměstí Svobody rozchod a každý z nás si mohl koupit něco dobrého. Ve 14 hodin jsme odjeli autobusem domů. Výlet byl fajn, měli jsme štěstí, že jsme moc nezmokli.

                                                                                                                                                      Žáci 8. třídy

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.