Erasmus+ 2023: Šanov na zápase Real Madrid

Zážitky z fotbalového utkání Real Madrid

Od začátku našeho pobytu v Alcalá se skupinka žáků včetně mě těšila na sobotu 22. 4. Do Španělska jsme totiž přijížděli s tím, že se chceme podívat na fotbalový zápas týmu Real Madrid. Avšak koupit vstupenky nebylo vůbec jednoduché, chvílemi jsme až propadali zoufalstvím, jak rychle volná místa mizí. Teprve až dva dny před utkáním se nám podařilo zamluvit místa. Od té doby jsme se nemohli dočkat sobotního večera. A že to stálo za to!

Lukáš Lučan:

Dnes jsem se již od rána nemohl dočkat na večer. V 16:45 jsme vyrazili na místní nádraží, abychom se dostali do Madridu. V Madridu jsme byli o něco dříve, protože jsme se chtěli najíst a pozorovat fotbalisty, jak se rozcvičují před zápasem. Čekání na zápas uběhlo jako voda, no a najednou vše začlo. Ta atmosféra byla ohromná. Nikdy v životě jsem takový pocit nezažil. Zápas dopadl výhrou pro Real Madrid a to 2:0. Jsem opravdu rád, že jsem obětoval svých devadesát euro a mohl se dostat na něco tak skvělého.

Luboš Skybík:

Dnešní den byl velice speciální, protože jsme šli na fotbal, na který jsem se strašně moc těšil. O půl osmé jsme konečně mohli vstoupit na stadion. Po chvilce čekání jsme viděli rozcvičovat se hráče a v devět hodin začal zápas, který jsem si moc užil a jsem strašně rád, že nás sem paní učitelka vzala.

Vladislav Bárta:

Nejsem teda žádný fotbalový fanoušek, ale tohle bylo super. Ta atmosféra mě tak strhla, až je mi líto, že jsem si nekoupil i tu šálu. Budu na tento den vždycky hezky vzpomínat. A kdybychom se ještě mohli vyfotit s nějakým hráčem, bylo by to dokonalé.

A mně nezbývá nic jiného než souhlasit. V každém případě se jednalo o jeden z nejhezčích zážitků, které můžete zažít. Téměř 70 000 sportovních nadšenců v dresech slavných fotbalistů, kolem krku šály podporující tým Real Madrid, chorál znějící obřím stadionem, trávník plný sportovních hvězd – úchvatné!

Mgr. Jarmila Kulová

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.